Dolina Noteci pies 9 kg Premium suczona jagnięcina

Opis

Karma Dolina Noteci Premium -jagnięcina to pełnoporcjowa suszona karma bytowa dla dorosłych psów wszystkich ras, pokrywająca w 100% ich dzienne zapotrzebowanie na wszystkie składniki odżywcze, w tym minerały i witaminy. Jej mniej inwazyjna metoda suszenia ciepłym powietrzem powoduje, że karma zachowuje wysoką wartość odżywczą i biologiczną wszystkich świeżych surowców wykorzystanych w jej produkcji. 80% składu  karmy suszonej to mięso i podroby z jagnięciny, wołowiny, wieprzowiny i dorsza z wyjątkowo wysokim, bo aż 40% udziałem mięśni szkieletowych. Mięso zawiera kreatynę, która jest źródłem energii dla mięśni, przez co stanowi ważny element diety psa. Kompozycja wszystkich surowców, z wysokim udziałem mięsa z jagnięciny oraz dorsza, oprócz źródeł wszystkich aminokwasów egzogennych oraz długołańcuchowych kwasów tłuszczowych: eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA) zapewnia prawidłową strawność i biodostępność składników odżywczych. Jagnięcina, jako surowiec o wyjątkowych walorach sensorycznych, daje gwarancję wysokiej smakowitości karmy suszonej. Prawidłowy profil wielonienasyconych kwasów tłuszczowych utrzymany jest także dzięki dodatkowi oleju lnianego, bogatego w kwas linolenowy. W przeciwieństwie do karm suchych, Dolina Noteci Premium -jagnięcina nie zawiera często alergizujących zbóż, które zostały zastąpione innym rodzajem węglowodanu jakim jest skrobia ziemniaczana. Dodatek lecytyny optymalizuje wchłanianie wszystkich składników odżywczych, poprawiając trawienie tłuszczów. Dodatkowo pomaga utrzymać sierść w dobrej kondycji oraz redukuje występowanie zmian neurozwyrodnieniowych związanych ze starzeniem się mózgu. Chroni także komórki organizmu psa przed stresem środowiskowym. Lecytyna wchodzi w skład błon komórkowych i jest niezbędna do funkcjonowania układu nerwowego oraz bierze udział w gospodarce cholesterolu. Nasiona babki płesznik reguluje pracę przewodu pokarmowego, a owoce borówki (zawierające procyjanidyny i flawonoidy), cukinia, marchewka oraz rozmaryn są źródłem substancji biologicznie czynnych i przyczyniają się do hamowania procesów oksydacyjnych, dzięki czemu spowalniają tempo starzenia się organizmu. Szczególnie cennym dodatkiem dla funkcjonowania całego organizmu są prebiotyki, których źródłem jest inulina z cykorii.